Join us on:
Newest on ENAS
Walentynki - Krok po Kroku![]() Walentynki za nami, ale jesteśmy Wam winni jeszcze krok po kroku zdobień, które... Czytaj więcej |
Karnawałowy czar - Makijaż![]() Propozycja makijażu na czasie, do paznokci 'Karnawałowy czar'. Makijaż na imprez... Czytaj więcej |
Złoto karnawału - Krok po Kroku!![]() W tym roku w karnawale błyszczymy różnymi odcieniami złota, cekinami i diamencik... Czytaj więcej |
| Zabieg parafinowy |
| Kosmetologia |
| Tuesday, 11 October 2011 11:06 |
|
Kilka słów wstępu – parafina jest węglowodorem nienasyconym otrzymywanym podczas procesu destylacji ropy naftowej i zawierającym naturalne substancje natłuszczające. Posiada szerokie zastosowanie zarówno w lecznictwie, jak i kosmetyce. Jej charakterystyczną cechą jest duża pojemność cieplna i małe przewodnictwo, co pozwala jej długo utrzymywać ciepło. Parafina sama w sobie nie ma właściwości nawilżających, jednak nałożona na skórę tworzy pewnego rodzaju filtr, który zatrzymuje wilgoć w skórze. Podczas zabiegów parafinowych ciepło powoli i głęboko wnika do tkanek, podwyższając tym samym ich temperaturę, krew zaczyna szybciej krążyć, pory skóry otwierają się, co w efekcie przyczynia się do lepszego wchłaniania preparatów pielęgnacyjnych.
Autor:
|
Worth reading
Zebra na łące - Krok po Kroku!Z kwiatem za uchem spogląda nieśmiale i wdzięczy do Użytkowników ENAS. Nie spos... Czytaj więcej |
Czy klienci o nas mówią?Reklamę szeptaną uważa się za najlepszą formę promocji. Nie ma nic lepszego niż ... Czytaj więcej |
Koktajl z owoców leśnych - MakijażPropozycja makijażu do paznokci 'Koktajl z owoców leśnych' na imprezę lub sesję ... Czytaj więcej |
oENASuj świat - konkursUwaga, posiadacze aparatów - zabierzcie ENAS na wycieczkę! Po swojej okolicy, d... Czytaj więcej |















