Dołącz do nas na:
Najnowsze na ENAS
Walentynki - Krok po Kroku![]() Walentynki za nami, ale jesteśmy Wam winni jeszcze krok po kroku zdobień, które... Czytaj więcej |
Karnawałowy czar - Makijaż![]() Propozycja makijażu na czasie, do paznokci 'Karnawałowy czar'. Makijaż na imprez... Czytaj więcej |
Złoto karnawału - Krok po Kroku!![]() W tym roku w karnawale błyszczymy różnymi odcieniami złota, cekinami i diamencik... Czytaj więcej |
Zasięgnij porady eksperta![]() Mamy nie lada gratkę dla każdego, kto do tej pory nie mógł skorzystać z opinii p... Czytaj więcej |
| Zabieg parafinowy |
| Kosmetologia |
| wtorek, 11 października 2011 11:06 |
|
Kilka słów wstępu – parafina jest węglowodorem nienasyconym otrzymywanym podczas procesu destylacji ropy naftowej i zawierającym naturalne substancje natłuszczające. Posiada szerokie zastosowanie zarówno w lecznictwie, jak i kosmetyce. Jej charakterystyczną cechą jest duża pojemność cieplna i małe przewodnictwo, co pozwala jej długo utrzymywać ciepło. Parafina sama w sobie nie ma właściwości nawilżających, jednak nałożona na skórę tworzy pewnego rodzaju filtr, który zatrzymuje wilgoć w skórze. Podczas zabiegów parafinowych ciepło powoli i głęboko wnika do tkanek, podwyższając tym samym ich temperaturę, krew zaczyna szybciej krążyć, pory skóry otwierają się, co w efekcie przyczynia się do lepszego wchłaniania preparatów pielęgnacyjnych.
Autor:
|
Ostatnio na forum
Warto przeczytać
Winobranie – Krok po Kroku!Il tutto Enassi: Po spacerze w gaju oliwnym zapraszamy na ostatni etap włoskie... Czytaj więcej |
Tiramisu - Krok po Kroku!Il tutto Enassi: Po pizzy przyszedł czas na coś słodkiego. Tiramisu dla każdego... Czytaj więcej |
Zespół żółtych paznokciTo jedna z chorób jakie mogą występować na naturalnej płytce paznokcia, na prz... Czytaj więcej |
Wariacja świąteczna - MakijażPropozycja makijażu do paznokci 'Wariacja świąteczna', nadającego się do wyjść w... Czytaj więcej |















Komentarze
Cytować
Kanał RSS z komentarzami do tego postu.